Tlačové centrum
2023-02-01

Wolfspeed a ZF oznamujú partnerstvo pre budúce polovodičové zariadenia z karbidu kremíka

  • Wolfspeed a ZF zakladajú spoločné výskumné a vývojové centrum v Nemecku s cieľom ďalej rozvíjať globálne vedúce postavenie v oblasti karbidu kremíka a systémových inovácií
  • Spoločnosť ZF investuje do spoločnosti Wolfspeed, aby podporila výstavbu najmodernejšej a najväčšej továrne na výrobu zariadení z karbidu kremíka na svete

DURHAM, SEVERNÁ KAROLÍNA a ENSDORF, NEMECKO – 1. februára 2023 -- Spoločnosť Wolfspeed, Inc. (NYSE: WOLF), svetový líder v oblasti technológie karbidu kremíka, a spoločnosť ZF, globálna technologická spoločnosť umožňujúca mobilitu novej generácie, dnes oznámili strategické partnerstvo, ktoré zahŕňa vytvorenie spoločného inovačného laboratória na podporu pokroku v oblasti systémov a zariadení z karbidu kremíka pre mobilitu, priemyselné a energetické aplikácie. Partnerstvo zahŕňa aj významnú investíciu spoločnosti ZF na podporu plánovanej výstavby najmodernejšej a najväčšej továrne na výrobu 200 mm zariadení z karbidu kremíka na svete v nemeckom Ensdorfe. Spoločné inovačné laboratórium aj továreň na výrobu zariadení Wolfspeed sú plánované ako súčasť dôležitého projektu spoločného európskeho záujmu (IPCEI) v rámci mikroelektroniky a komunikačných technológií a závisia od schválenia štátnej pomoci zo strany Európskej komisie

Zobraziť viac
Wolfspeed a ZF oznamujú partnerstvo pre budúce polovodičové zariadenia z karbidu kremíka

"Tieto iniciatívy sú významným krokom k úspešnej priemyselnej transformácii. Posilňujú európsku dodávateľskú odolnosť a zároveň podporujú európsku zelenú dohodu a strategické ciele európskej digitálnej dekády," povedal Dr. Holger Klein, generálny riaditeľ spoločnosti ZF.

Wolfspeed a ZF spolupracujú na výskumnom a vývojovom centre pre karbid kremíka

Strategické partnerstvo zahŕňa spoločné výskumné centrum v Nemecku, ktoré sa bude zameriavať na výzvy na úrovni e-mobility a systémov obnoviteľných zdrojov energie v reálnom svete. Cieľom spolupráce je vyvíjať prelomové inovácie systémov, produktov a aplikácií z karbidu kremíka, ktoré pokrývajú celý hodnotový reťazec od čipu až po kompletné systémy. Do inovačného procesu budú prizvaní ďalší partneri spolupráce, čím sa vytvorí komplexná európska sieť inovácií v oblasti karbidu kremíka.

Výskumné a vývojové centrum sa zameria na inovácie systémov a zariadení z karbidu kremíka, ktoré spĺňajú špecifické požiadavky vo všetkých segmentoch mobility vrátane spotrebiteľských, komerčných, poľnohospodárskych a priemyselných vozidiel, ako aj na priemyselných trhoch a trhoch s obnoviteľnou energiou. Spolupráca bude viesť k zlepšeniam, ako je vyššia účinnosť, zvýšená hustota výkonu a vyššie výkony pre riešenia elektrifikácie.

ZF investuje do továrne spoločnosti Wolfspeed na výrobu 200mm karbidu kremíka novej generácie

Ako bolo oznámené samostatne, spoločnosť Wolfspeed plánuje vybudovať plne automatizované, vysoko pokročilé zariadenie na výrobu 200 mm doštičiek v Sársku v Nemecku. Spoločnosť ZF má v úmysle podporiť túto novú výstavbu značnou finančnou investíciou v hodnote stoviek miliónov dolárov výmenou za kmeňové akcie spoločnosti Wolfspeed. V rámci tejto investície bude mať spoločnosť ZF v továrni menšinový vlastnícky podiel. Spoločnosť Wolfspeed si ponechá všetky prevádzkové a riadiace práva v novej továrni. Spoločnosti ZF a Wolfspeed už skôr oznámili strategické partnerstvo v roku 2019 s cieľom vytvoriť špičkové, vysoko účinné elektrické pohony s invertorom z karbidu kremíka a tieto nové iniciatívy predstavujú pre partnerov ďalšiu generáciu inovácií.

"V spoločnosti ZF máme po svojom boku silného partnera, ktorý prináša špičkové skúsenosti v oblasti škálovania komponentov pre elektrickú mobilitu, ako aj schopnosť urýchliť inovácie v oblasti systémov karbidu kremíka a výkonových zariadení. Som presvedčený, že toto partnerstvo pozdvihne polovodiče z karbidu kremíka na novú úroveň globálneho vplyvu a podporí zvýšené úsilie o udržateľnosť a efektívnosť v mnohých priemyselných odvetviach," povedal Gregg Lowe, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Wolfspeed.

"Spoločnosti Wolfspeed a ZF spájajú odborné znalosti v oblasti výkonovej elektroniky a systémov s know-how v oblasti aplikácií, ktoré nemá v tomto odvetví obdobu. Spoločnosť Wolfspeed prináša svoje viac ako 35-ročné skúsenosti v oblasti technológie karbidu kremíka a v spoločnosti ZF máme jedinečné znalosti celkových systémov vo všetkých odvetviach od osobných a úžitkových vozidiel až po stavebné stroje, veterné elektrárne a priemyselné aplikácie. Úzka spolupráca medzi fabrikou a výskumným a vývojovým centrom nám umožní vyvíjať prelomové inovácie presahujúce súčasný stav techniky v prospech našich zákazníkov," hovorí Stephan von Schuckmann, člen predstavenstva spoločnosti ZF.

Aktuální obrazový a filmový materiál z akce najdete pod tímto odkazem: https://assets.zf.com/pinaccess/showpin.do?pinCode=EEVAZ8UREvvI

MÉDIÁ

Tlačová správa
Fotografia

KONTAKTUJTE

Christoph Horn

Senior Vice President Global Corporate and Marketing Communications

+49 7541 77-2705

christoph.horn@zf.com

Dr. Jochen Mayer

Corporate News Relations, Finance and Labor Relations

+49 7541 77-7028

jochen.mayer@zf.com