Tlačové centrum
2022-07-19

ZF dosahuje nové míľniky v stratégii „Next Generation Mobility“

  • Integrácia sa vypláca – nová divízia ZF pre riešenie úžitkových vozidiel zaisťuje počas prvých šiestich mesiacov značné zákaznícke objednávky na inovačné technológie.
  • Transformácia sa vypláca – Demonštrácia a prvé objednávky zákazníkov systému steer-by-wire pre osobné automobily, ktorý je pripravený na trh, dopĺňa holistické portfólio ZF „by wire“.
  • Inovácia sa vypláca – svetová premiéra ZF novej generácie elektronického pohonu pre nákladné vozidlá a platformy digitálneho riadenia vozového parku založené na umelej inteligencii.

Jeversen, Nemecko. Iba šesť mesiacov po spustení novej divízie Riešenie pre úžitkové vozidlá (CVS), nám veľký objem objednávok najnovších technológií ZF ukazuje, že zákazníci reagujú na nové integrované portfólio pozitívne. ZF, poháňaná týmto pozitívnym vývojom, odhaľuje svoje najnovšie inovácie a technologické pokroky vo svojom testovacom zariadení v Jeversene v Nemecku ešte pred IAA Transportation. Ako najväčší dodávateľ pre priemysel úžitkových vozidiel tým poskytuje silný dôkaz preukazujúci úspech jeho rozsiahleho portfólia integrovaných systémových riešení, ktoré umožňujú novú úroveň štandardov bezpečnosti, efektivity a udržateľnosti pre kombinácie nákladných vozidiel a návesov po celom svete. Spoločnosť ZF ďalej prehlbuje svoju stratégiu „Mobility novej generácie“ a využíva tiež výhody svojej jedinečnej schopnosti prenášať technológie a kompetencie naprieč segmentmi vozidiel v oblastiach, ako je automatizácia a elektrické hnacie ústrojenstvo.

Zobraziť viac
ZF dosahuje nové míľniky v stratégii „Next Generation Mobility“

Portfólio systémov By-Wire dopĺňa nový elektrický systém Steer-by-Wire

Predstavením svojho prvého osobného automobilu so systémom Steer-by-Wire spoločnosť ZF posunula svoje široké technologické portfólio „by-Wire“ do čela svojho odvetvia. Počas každoročnej celosvetovej technologickej udalosti spoločnosť ZF predstavila svoju pokročilú technológiu Steer-by-Wire pre predné nápravy.

„Nový plne elektrický systém riadenia ZF je na špici by-Wire technológií a naše široké portfólio jedinečným a výrazným spôsobom predurčuje skupinu na dosiahnutie plne automatizovaného riadenia vozidiel by-Wire vo vysoko konkurenčnom prostredí,“ povedal Wolf-Henning Scheider, generálny riaditeľ spoločnosti ZF Friedrichshafen AG.

„Naše divízie úzko spolupracujú na optimalizácii výhod vzájomného prenosu technológií. Nová technológia Steer-by-Wire spoločnosti ZF je dôležitým predpokladom pre pokročilú automatizáciu systémov osobných automobilov a bude aplikovaná aj pri automatizácii úžitkových vozidiel v súlade s našou filozofiou ,vyvinúť raz, zaviesť kdekoľvekʼ,“ dodal Scheider.

Technológia Steer-by-Wire prenáša povely vodiča do systému riadenia výhradne prostredníctvom elektrických signálov a odstraňuje mechanické spojenie medzi volantom a prednou nápravou. V budúcnosti sa očakáva, že technológie by-Wire budú hrať čoraz dôležitejšiu úlohu vo všetkých aspektoch riadenia pohybu vozidla – v pozdĺžnom, priečnom aj zvislom smere.

Softvér novej generácie, ktorý podporuje pohonné zariadenia by-Wire, je technologicky pripravený na budúcnosť a môže byť kedykoľvek bezdrôtovo aktualizovaný. Spoločnosť ZF už pre svoj nový systém Steer-by-Wire získala od svojich zákazníkov niekoľko významných zákaziek.

Ďalšia generácia eMobility pre úžitkové vozidlá

„Trend smerom k automatizovaným, prepojeným a elektrifikovaným vozidlám predstavuje pre výrobcov OEM obrovský záväzok v oblasti nákladov na vývoj. S našou širokou škálou integrovaných riešení ZF ponúka zákazníkom príležitosť stáť na čele technológií a zároveň obmedziť ich vývojové úsilie,“ povedal člen predstavenstva ZF Wilhelm Rehm, zodpovedný za riešenie úžitkových vozidiel, priemyselné technológie a materiálový manažment.

Vo svojej svetovej premiére sa predstavuje CeTrax 2 – integrovaná modulárna elektrická hnacia sústava ZF pre ťažké nákladné vozidlá. Tento nový systém kombinuje priaznivý pomer výkonu a hmotnosti a vysoko integrovaného kompaktného designu, ktorý umožňuje vysoký, trvalý výkon 360 kW a zlepšenú účinnosť vďaka radeniu pod zaťažením. Vyznačuje sa tiež špičkovými technológiami vrátane vlásenkovej konštrukcie pohonov, inovatívneho chladiaceho systému a invertora na báze karbidu kremíka, ktoré sú prispôsobované na základe odborných znalostí spoločnosti ZF v oblasti osobných automobilov. Sériová výroba bude zahájená budúci rok u svetového výrobcu vozidiel.

Spoločnosť ZF, ktorá dokáže dokonale spojiť chytré technológie a riadiace systémy pre nákladné vozidlá aj návesy, má jedinečnú pozíciu pre holistický prístup k udržateľnosti. Spoločnosť ZF, ktorá vybavila inovatívne nákladné vozidlá a návesy sadou svojich najnovších bezpečnostných a úsporných technológií, tiež dokazuje, že jej komplexný prístup k vozidlám predstavuje významný krok k priemyselnému cieľu „nulových nehôd“ a ďalším úrovniam efektívnosti.

ZF SCALAR – orchestračná platforma pre prevádzkovateľov vozových parkov

Spoločnosť ZF preukazuje úspech svojho vývoja softvéru a vo svetovej premiére predstavuje SCALAR, novú platformu digitálnych riešení pre vozové parky úžitkových vozidiel, ktorá umožňuje efektívnu službu u TaaS (transport ako služba). Jedná sa o plne automatizované riešenie plánovania, trasovania a odbavovania založené na umelej inteligencii. ZF SCALAR kombinuje a prepája technológie na palubách úžitkových vozidiel a systémov tretích strán s umelou inteligenciou. Platforma pomôže prevádzkovateľom vozových parkov zvýšiť prevádzkovú efektivitu, udržateľnosť, spoľahlivosť plánovania a bezpečnosť nákladu a cestujúcich. ZF predpokladá, že SCALAR sa stane nenahraditeľným partnerom pre odvetvie nákladnej i osobnej dopravy.

Automatizácia – Automatizované riešenia End-to-End

ZF postúpilo od výroby komponentov k integrovaným automatizačným riešeniam a tiež odhalí, ako využíva svoje Orchestration riešenie a svoje riešenie pre automatizované riadenie podvozku ADOPT 2.0 (Autonomous Driving Open Platform Technology) v kombinácii s jej odbornými znalosťami, aby poskytovalo kompletné end-to-end riešenie automatizácie. ADOPT 2.0 sa zameriava na aplikácie automatizácie s nízkou rýchlosťou do 20 km/h. Okrem toho ZF tiež predvedie ADOPT 3.0, ktorý umožňuje diaľničné aplikácie medzi jednotlivými uzlami pri rýchlostiach až 80 km/h.

Silná pozícia pre utváranie budúcnosti mobility a dopravy

„Posledná každoročná celosvetová prehliadka technológií spoločnosti ZF opäť preukazuje dobrú pozíciu spoločnosti, aby dokázala čeliť výzvam a maximalizovať príležitosti aj v budúcnosti. Posilnením diverzifikácie, vstupom na nové trhy, dosiahnutím intenzívnejšieho prenikania technológií a sledovaním našej osvedčenej stratégie udržateľnosti, dosiahla spoločnosť ZF významný pokrok, ktorý je na samom čele e-mobility, automatizácie a prepojených softvérovo definovaných vozidiel,“ dodal generálny riaditeľ ZF, Wolf-Henning Scheider.

MÉDIÁ

Tlačová správa
Fotografia

KONTAKTUJTE

Florian Laudan

Head of Communications, Commercial Vehicle Solutions

+49 151 200 002 76

florian.laudan@zf.com