Tlačové centrum
2020-01-06

Autonómny systém coASSIST úrovne 2+ od spoločnosti ZF je najdostupnejší v celom odvetví

  • Systém coASSIST spoločnosti ZF prináša pokročilé bezpečnostné a poloautonómne funkcie za cenu výrazne nižšiu ako 1 000 dolárov.
  • Podpísanie prvej zmluvy na montovanie systémov do vozidiel ázijského výrobcu
  • Spoločnosť ZF ponúka škálovateľné riešenia úrovne 2+ pre akékoľvek potreby trhu

Las Vegas, Nevada – 6. januára 2020 – Autonómny systém pre osobné vozidlá predstavuje významný pokrok smerom ku konečnému cieľu, ktorým je jazda bez nehôd. Spoločnosť ZF sa zameriava na výrobu poloautonómnych systémov úrovne 2+, ktoré prinášajú vyššiu úroveň bezpečnosti a praktické funkcie. Spoločne so svojimi partnermi vyvinula najdostupnejší systém úrovne 2+ v celom odvetví. Systém coASSIST spoločnosti ZF je základný prvok modulárneho hardvérového a softvérového balíka úrovne autonómnosti 2+, ktorý vyzdvihuje schopnosti spoločnosti ZF ako dodávateľa komplexného systému. Od roku 2020 spoločnosť ZF začne svoj nový systém montovať do vozidiel významného ázijského výrobcu vozidiel.

Zobraziť viac
Autonómny systém coASSIST úrovne 2+ od spoločnosti ZF je najdostupnejší v celom odvetví

Spoločnosť ZF považuje tzv. poloautonómne systémy úrovne 2+ za pragmatický a uskutočniteľný krok, ktorý pomôže zvýšiť bezpečnosť a komfort osobných vozidiel. Prepojenie pokročilých snímačov vrátane kamier, radarov a prípadne lidaru s centrálnou riadiacou jednotkou umožňuje využívanie funkcií ako adaptívny tempomat, rozpoznávanie dopravných značiek, asistenciu pri preraďovaní medzi jazdnými pruhmi, asistenciu pri jazde v jazdnom pruhu a podporu riadenia v dopravných zápchach.

Systém coASSIST spoločnosti ZF ponúka vodičovi väčší komfort a vyššiu bezpečnosť za cenu výrazne nižšiu ako 1 000 dolárov – a pritom spĺňa kritériá NCAP 2024 a umožňuje využívať najobľúbenejšie funkcie úrovne autonómnosti 2+. Do konca roku 2020 sa tento komplexný systém spoločnosti ZF vrátane jej prvého radaru Gen 21 so stredným dosahom začne montovať do vozidiel významného ázijského výrobcu.

„V spoločnosti ZF veríme, že systémy úrovne 2+, ktoré spĺňajú prísne bezpečnostné kritériá a pomáhajú znižovať stres za volantom, budú v blízkej budúcnosti najvýznamnejším faktorom rastu segmentu osobných vozidiel a poskytnú platformu na identifikovanie, testovanie a riešenie neštandardných situácií na cestách,“ povedal Christophe Marnat, výkonný viceprezident divízie Advanced Driver Assist Systems v spoločnosti ZF Electronics.

Dostupnosť týchto systémov je tiež veľmi dôležitá, pretože umožňuje lepšiu penetráciu trhu a výhody systému prináša spotrebiteľom oveľa rýchlejšie. Vodičom to zároveň pomôže zvyknúť si na poloautonómne funkcie.

Spoločnosť ZF je systémový integrátor a ponúka celý sortiment systémov úrovne 2+. Patria medzi ne:

  • ZF coASSIST – nákladovo efektívne riešenie úrovne 2+, ktoré spĺňa kritériá konzorcia Euro NCAP. Umožňuje využívať najobľúbenejšie funkcie systémov ADAS úrovne 2+ s využitím technológie EyeQ spoločnosti Mobileye, ktorá patrí do skupiny spoločností Intel.
  • ZF coDRIVE— rozširuje funkcie podpory riadenia v dopravných zápchach a na diaľnici. 360° kamera a možnosti technológie EyeQ spoločnosti Mobileye v oblasti spracúvania údajov umožňujú automatické preraďovanie medzi jazdnými pruhmi a automatické predbiehanie.
  • ZF coPILOT – systém určený na pokročilé škálovanie výpočtového výkonu a schopnosti spracúvať údaje od úrovne 2+ až po úroveň 4. Ponúka funkcie ako riadenie vozidla bez používania nôh a rúk, automatické preraďovanie medzi jazdnými pruhmi, automatické predbiehanie, automatické parkovanie do garáže a učenie sa trasy. Využíva radič ProAI spoločnosti ZF vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou NVIDIA.

„Súbor ponúkaných systémov je najkomplexnejší v celom odvetví a zákazníkom umožňuje vybrať si ideálnu úroveň funkčnosti na podporu v rôznych situáciách na ceste, napríklad pri jazde na diaľnici, v dopravných zápchach v meste alebo na diaľnici, pri preraďovaní medzi jazdnými pruhmi iniciovanom vodičom alebo automaticky a pri automatickom parkovaní. Po uvedení systému coASSIST v budúcom roku bude celý sortiment systémov úrovne 2+ spoločnosti ZF k dispozícii v rozpätí 1 až 3 rokov,“ dodal Christophe Marnat.

MÉDIÁ

Tlačová správa
Fotografia

KONTAKTUJTE

Marta Surowiec

Head of Communications - Eastern Europe

+48 723 990 597

marta.surowiec@zf.com

Šárka Bouřová

Regional Communications Management

+420 777 140 047

sarka.bourova@zf.com