Centrum prasowe
Szybkie fakty

O firmie ZF

ZF to globalne przedsiębiorstwo technologiczne dostarczające systemy do samochodów osobowych, pojazdów użytkowych i rozwiązań przemysłowych, tworząc nową generację produktów z zakresu mobilności. ZF pozwala pojazdom widzieć, myśleć i działać. Oferuje kompleksowe rozwiązania w zakresie produktów i oprogramowania w dziedzinach kontroli ruchu pojazdu, zintegrowanego bezpieczeństwa, zautomatyzowanej jazdy i mobilności elektrycznej zarówno dla uznanych producentów pojazdów, jak i nowych, rozwijających się dostawców usług transportowych i mobilnych. ZF zajmuje się elektryfikacją wielu rodzajów pojazdów. Dzięki swoim produktom firma przyczynia się do redukcji emisji, ochrony klimatu i poprawy bezpieczeństwa mobilności.

Firma ZF zatrudnia ok. 157 500 pracowników na całym świecie, a w roku podatkowym 2021 odnotowała sprzedaż w wysokości 38,3 mld EUR. Firma prowadzi 188 zakładów produkcyjnych w 31 krajach.

Fakty i liczby

Profil firmy z najważniejszymi liczbami – szybki przegląd

Zarząd

Zarząd ZF składa się z siedmiu członków