Press Release

2020-05-29

A ZF befejezte a WABCO akvizícióját

  • A szabályozó hatóságok jóváhagyását követően a ZF Group megkezdi a WABCO integrációját.
  • A ZF és a WABCO így vezető globális integrált rendszerszolgáltatóvá válik a haszongépjármű-technika terén.
  • A WABCO a ZF Commercial Vehicle Control System Division részlegébe fog beolvadni.
  • Ügyfeleink világszerte részesülni fognak vezető technológiai innovációinkból, kiterjedt termékportfóliónkból, vezető rendszerintegrációs tapasztalatunkból és megnövekedett globális jelenlétünkből.

Friedrichshafen. A szabályozó hatóságok jóváhagyását követően a ZF Friedrichshafen AG sikeresen lebonyolította a haszongépjárműtechnika-beszállító WABCO akvizícióját. A WABCO New York-i tőzsdén jegyzett részvényei azonnali hatállyal kikerültek a nyilvános kereskedelemből.

Többet mutat
A ZF befejezte a WABCO akvizícióját

A WABCO ZF-be történő integrációjának első lépéseként a két iparágvezető egyetlen közös víziót képviselve egyesül: hogy ügyfélközpontú megoldást hozzon létre a haszongépjármű-technika fejlesztésére. A WABCO belépésével a ZF egyrészt haszongépjármű-szolgáltatási portfóliója bővítésére, másrészt ügyfeleire koncentrálhat.

„E két sikeres vállalat egyesítése új dimenziót nyit a haszongépjármű-rendszerek technológiájának innovációja és lehetőségei terén. Egymást tökéletesen kiegészítő portfólióinknak és kompetenciáinknak köszönhetően egyedülálló megoldásokat és szolgáltatásokat tudunk nyújtani a gyártóknak és flottáknak szerte a világban.” – fejtette ki Wolf-Henning Scheider, a ZF Friedrichshafen AG Igazgatótanácsának elnöke. Majd hozzátette: „Együtt további értékeket adhatunk ügyfeleinknek, munkavállalóinknak és részvényeseinknek. Ez az akvizíció jelentős mérföldkő vállalatunk életében. Ezzel következetesen folytatjuk stratégiai pozíciónkat a haszongépjármű-ágazatban is.”

A jövőben a WABCO független részlegként működik a ZF Friedrichshafen AG Commercial Vehicle Control Systems szervezeten belül, és a német technológiai vállalat tizedik divíziója lesz. A WABCO a ZF-be történő célzott integrációja ellenére a vállalat továbbra is a szolgáltatási portfólió bővítésére, valamint az ügyfelek igényeinek kielégítésére összpontosít.

“Soha nem látott társadalmi és gazdasági helyzetben zárjuk le ezt az akvizíciót,” kommentálta a ZF Friedrichshafen AG Igazgatótanácsának elnöke, Scheider úr tekintettel a Covid-19 világjárványra és annak hatásaira. “Jelenleg arra összpontosítunk, hogy megvédjük alkalmazottainkat, növeljük a termelést és biztosítsuk vállalatunk likviditását. Hosszú távon ez az alaposan előkészített és szilárdan finanszírozott akvizíció még jobban megerősíti jövőnket, miután legyőztük a világjárvány közvetlen hatásait.”

Az új Commercial Vehicle Control Systems divízió körülbelül 12 000 embert alkalmaz a világ 45 pontján, szorosan együttműködve a ZF meglévő Haszongépjármű-technika divíziójával, Aftermarket divíziójával és globális fejlesztési csapatával. Jacques Esculier, a WABCO elnöke és vezérigazgatója, úgy döntött, hogy visszavonul a szerepéből. A divízió vezetője az újonnan kinevezett Fredrik Staedtler. Staedtler úr jelentős, a haszongépjármű-iparban szerzett több évtizedes tapasztalattal rendelkezik, legutóbb a ZF Haszongépjármű-technika divíziójának vezetőjeként dolgozott.

A haszongépjármű-piac rendszerszolgáltatója

A WABCO integrációjával a divízió megőrzi „Mobilizing Commercial Vehicle Intelligence” értékajánlatát, így a ZF ügyfeleinek egyedi termék- és szolgáltatásportfóliót tud ajánlani. A kibővített és egyesített termékportfólió hagyományos és elektromos hajtásokat, hajtásláncmodulokat, átfogó érzékelőkínálatot, valamint teljesen integrált, fejlett fék-, kormányzás és vezetői segédrendszereket biztosít azoknak az OEM-gyártóknak, amelyek új járműplatformjaikhoz különleges technológiát keresnek. Ezen felül a divízió a digitális flottakezelési megoldásai mellett kiterjedt globális haszongépjárműalkatrész-szolgáltatásokat is nyújt ügyfeleinek.

A ZF teljesen felkészült az egyre inkább digitálissá váló haszongépjármű-piac sokrétű igényeire: közlekedésbiztonsági fejlesztések, gépjármű-hatékonyságnövelés, károsanyagkibocsátás-csökkentés, alacsonyabb üzemeltetési költségek (TCO).

MÉDIA

Press Release
Image

KAPCSOLAT

Andreas Veil

Head of External Communications

+49 7541 77-7925

andreas.veil@zf.com

Christoph Horn

Head of Corporate Communications

+49 7541 77-2705

christoph.horn@zf.com

Thomas Wenzel

Director Global Corporate Communications

+49 7541 77-2543

thomas.wenzel@zf.com