Tiskové centrum
2023-07-24

Partnerství německé společnosti ZF a technologické společnosti Hon Hai (Foxconn) v oblasti podvozkových systémů pro osobní automobily

  • Společnost Foxconn získává 50% podíl ve společnosti ZF Chassis Modules GmbH
  • Strategické partnerství usiluje o vzájemný obchodní růst a rozšíření zákaznické základny
  • Partneři jednají o dalších příležitostech

Friedrichshafen, Německo a Taipei, Tchaj-wan – 24 July 2023 – Společnost ZF Friedrichshafen AG (ZF Group), jeden z největších světových dodavatelů pro automobilový průmysl, a společnost Hon Hai Technology Group ("Foxconn") (TWSE:2317), největší světový výrobce elektroniky, dnes oznámily partnerství v oblasti podvozkových systémů pro osobní automobily v poměru 50:50. Jedná se o klíčový krok, jehož cílem je urychlit a rozšířit příležitosti v automobilovém průmyslu a dodavatelském řetězci u špičkových zákazníků.

Zobrazit více
Partnerství německé společnosti ZF a technologické společnosti Hon Hai (Foxconn) v oblasti podvozkových systémů pro osobní automobily

Společnost Foxconn získá 50% podíl ve společnosti ZF Chassis Modules GmbH, jednotce skupiny ZF, která sdružuje montáž nápravových systémů osobních automobilů a jejíž hodnota podniku činí přibližně 1 miliardu EUR, což umožní strategické partnerství, které dále rozšíří příležitosti pro společnost ZF Chassis a rozšíří nové perspektivy společnosti Foxconn v automobilovém sektoru. Partnerství vzájemně využije své schopnosti a rozšíří nabídku produktů v oblasti spalovacích motorů a zejména elektrických vozidel (ICE/EV).

„Se společností Foxconn jsme získali silného strategického partnera, s nímž můžeme společnosti ZF Chassis Modules GmbH otevřít nové perspektivy a příležitosti," říká generální ředitel společnosti ZF Dr. Holger Klein. „ZF jako celosvětově aktivní dodavatel pro automobilový průmysl a Foxconn jako přední výrobce elektroniky se skvěle doplňují, aby společně otevřeli nové skupiny zákazníků a rozšířili svou přítomnost, zejména na rostoucích trzích. Tímto krokem realizujeme naši strategii růstu specifických oblastí podnikání společnosti ZF s podporou externích partnerů nad rámec současných možností."

„Z tohoto partnerství jsem naprosto nadšený. Globální síť a know-how společnosti Foxconn v oblasti řízení dodavatelského řetězce, jakož i odborné znalosti, pečlivost a odhodlání, které přináší společnost ZF Chassis, povedou k úspěšné realizaci tvorby přidané hodnoty pro oba naše akcionáře," řekl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Foxconn Young Liu. „Rádi bychom také prozkoumali další možnosti partnerství se skupinou ZF v širší oblasti dopravy a mobility."

Hodnota podniku obchodní jednotky ZF činí přibližně 1 miliardu eur nebo více. ZF a Foxconn očekávají, že dohoda o společném podniku vstoupí v platnost do šesti až devíti měsíců od podpisu a po schválení regulačními orgány.

Společnost ZF Chassis Modules GmbH, která slouží světovým výrobcům prémiových a velkosériových automobilů, je zastoupena na 25 místech po celém světě. Má přibližně 3 300 zaměstnanců, z toho 100 v Německu. Očekává se, že tržby této obchodní jednotky v roce 2023 přesáhnou 4 miliardy eur.

MÉDIA

Tisková zpráva
Obrázek

KONTAKTNÍ OSOBA

Christoph Horn

Senior Vice President Global Corporate and Marketing Communications

+49 7541 77-2705

christoph.horn@zf.com