Tiskové centrum
2023-01-11

Společnost ZF kupuje Intellic, aby posílila konektivitu vozového parku nové generace pro užitková vozidla

  • Společnost Intellic se sídlem v Berlíně v Německu vyvíjí a dodává digitální tachografy, které jsou dostupné ve 25 zemích po celé Evropě
  • Přidáním technologie tachografů Intellic do portfolia digitální správy vozového parku a orchestrace společnosti ZF vytváří komplexní řešení tachografů, konektivity a správy vozového parku.
  • Produkty Intellic se budou prodávat pod značkou ZF

Friedrichshafen (Německo) ZF dnes oznámila, že koupila Intellic Germany GmbH, berlínskou společnost zabývající se vyspělou technologií tachografů s 20 zaměstnanci. Akvizice dále upevňuje jedinečnou schopnost společnosti ZF dodávat inovativní řešení v rámci celého hodnotového řetězce přepravy užitkových vozidel, čímž posiluje její vedoucí postavení v inovacích v silniční dopravě, orchestraci a optimalizaci infrastruktury. V návaznosti na strategii společnosti ZF „Mobilita nové generace“ představuje významný krok k realizaci jejích ambicí umožnit dopravu jako službu (TaaS – Transportation as a Service).

Zobrazit více
Společnost ZF kupuje Intellic, aby posílila konektivitu vozového parku nové generace pro užitková vozidla

"Začlenění technologie inteligentních tachografů Intellic do našeho telematického portfolia dále posiluje vedoucí postavení společnosti ZF jako 'one-stop-shop' pro výrobce užitkových vozidel, vozové parky a průmyslové partnery," řekl Hjalmar Van Raemdonck, vedoucí oddělení digitálních systémových řešení v divizi ZF Commercial Vehicle Solutions. „Jako jedinečně regulované a důvěryhodné datové centrum budou mít chytré tachografy stále důležitější roli v ekosystému silniční dopravy.“

„Využití integrity dat chytrých tachografů otevře příležitosti v logistice, optimalizaci infrastruktury a naváže na nedávné spuštění platformy SCALAR společnosti ZF pro digitální orchestraci vozového parku,“ dodal Van Raemdonck.

Jako „černá skříňka“ vozidla budou ověřená data zahrnovat zadání místního času, přesné hodiny v reálném čase, rozhraní zabezpečeného globálního navigačního satelitního systému (GNSS – Global Navigation Satellite System) a inteligentního dopravního systému (ITS – Intelligent Traffic System).

Po aktivaci „Connectivity Hub“ se předpokládá, že jediný certifikovaný box bude schopen spolehlivě a přesně shromažďovat a přenášet data ze široké škály senzorů a datových zdrojů ve vozidle, včetně systémů pokročilých asistenčních systémů řidiče ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) a signálů EBS.

S potenciálem poskytnout zákazníkům vozových parků významnou přidanou hodnotu má společnost ZF dobrou pozici stát se poskytovatelem plně digitálních služeb tím, že poskytne kompletní systém s jasnými, měřitelnými a ověřenými daty. To zahrnuje zobrazení zbývajících časových limitů, aby bylo zajištěno dodržování předpisů. Společnost ZF nabízí z jednoho zdroje veškerá digitální softwarová a hardwarová řešení, která vozové parky potřebují, a integruje budoucí funkce s bezdrátovými aktualizacemi softwaru i aktualizacemi pro tachografy, jako je doba řízení a odpočinku. Funkce tachografů společnosti ZF přinášejí výrobcům přidanou hodnotu a nabízejí jednoduché řešení pro integraci údajů o rychlosti, době jízdy a době odpočinku na palubě vozidla.

Integrace důvěryhodných dat z inteligentních tachografů s nedávno spuštěnou platformou pro orchestraci vozového parku SCALAR společnosti ZF umožní efektivnější směrování, dispečink a plánování řidičů, což pomůže výrazně zvýšit efektivitu vozového parku.

Od roku 2023 se inteligentní tachografy stanou ústředním důvěryhodným zařízením v sektoru užitkových vozidel v Evropě. Do třetího čtvrtletí roku 2023 budou výrobci v Evropě povinni instalovat do nových vozidel inteligentní tachografy nové generace a do konce roku 2024 zcela nahradí analogové tachografy.

MÉDIA

Tisková zpráva
Obrázek

KONTAKTNÍ OSOBA

Florian Laudan

Head of Communications, Commercial Vehicle Solutions

+49 151 200 002 76

florian.laudan@zf.com