Tiskové centrum
2022-07-19

ZF dosahuje nových milníků ve strategii „Next Generation Mobility“

  • Integrace se vyplácí – nová divize ZF pro řešení užitkových vozidel zajišťuje během prvních šesti měsíců značné zákaznické objednávky na inovační technologie.
  • Transformace se vyplácí – Demonstrace a první objednávky zákazníků systému steer-by-wire pro osobní automobily, který je připraven na trh, doplňuje holistické portfolio ZF „by wire“.
  • Inovace se vyplácí – světová premiéra ZF nové generace elektronického pohonu pro nákladní vozidla a platformy digitálního řízení vozového parku založené na umělé inteligenci.

Jeversen, Německo. Pouhých šest měsíců po spuštění nové divize Řešení pro užitková vozidla (CVS) ukazuje velký objem objednávek nejnovějších technologií ZF, že zákazníci reagují na nové integrované portfolio pozitivně. ZF, poháněna tímto pozitivním vývojem, odhaluje své nejnovější inovace a technologické pokroky ve svém testovacím zařízení v Jeversenu v Německu, ještě před IAA Transportation. Jako největší dodavatel pro průmysl užitkových vozidel tím poskytuje silný důkaz prokazující úspěch jeho rozsáhlého portfolia integrovaných systémových řešení, která umožňují novou úroveň standardů bezpečnosti, efektivity a udržitelnosti pro kombinace nákladních vozidel a návěsů po celém světě. Společnost ZF dále prohlubuje svou strategii „Mobility nové generace“ a využívá také výhody své jedinečné schopnosti přenášet technologie a kompetence napříč segmenty vozidel v oblastech, jako je automatizace a elektrická hnací ústrojí.

Zobrazit více
ZF dosahuje nových milníků ve strategii „Next Generation Mobility“

Portfolio systémů By-Wire doplňuje nový elektrický systém Steer-by-Wire

Představením svého prvního osobního automobilu se systémem Steer-by-Wire společnost ZF posunula své široké technologické portfolio „by-Wire“ do čela svého odvětví. Během každoroční celosvětové technologické události společnost ZF představila svou pokročilou technologii Steer-by-Wire pro přední nápravy.

„Nový plně elektrický systém řízení ZF je na špici by-Wire technologií a naše široké portfolio jedinečným a výrazným způsobem předurčuje skupinu k dosažení plně automatizovaného řízení vozidel by-Wire ve vysoce konkurenčním prostředí,“ řekl Wolf-Henning Scheider, generální ředitel společnosti ZF Friedrichshafen AG.

„Naše divize úzce spolupracují na optimalizaci výhod vzájemného přenosu technologií. Nová technologie Steer-by-Wire společnosti ZF je důležitým předpokladem pro pokročilou automatizaci systémů osobních automobilů a v souladu s naší filozofií „vyvinout jednou, zavést kdekoli“ bude aplikována také při automatizaci užitkových vozidel,“ dodal Scheider.

Technologie Steer-by-Wire přenáší povely řidiče do systému řízení výhradně prostřednictvím elektrických signálů a odstraňuje mechanické spojení mezi volantem a přední nápravou. V budoucnu se očekává, že technologie by-Wire budou hrát stále důležitější roli ve všech aspektech řízení pohybu vozidla – v podélném, příčném i svislém směru.

Software nové generace, který podporuje pohonná zařízení by-Wire, je technologicky připraven na budoucnost a může být kdykoli bezdrátově aktualizován. Společnost ZF již pro svůj nový systém Steer-by-Wire získala několik významných zákazek od svých zákazníků.

Další generace eMobility pro užitková vozidla

„Trend směrem k automatizovaným, propojeným a elektrifikovaným vozidlům představuje pro výrobce OEM obrovský závazek v oblasti nákladů na vývoj. S naší širokou škálou integrovaných řešení nabízí ZF zákazníkům příležitost stát v čele technologií a zároveň omezit jejich vývojové úsilí,“ řekl člen představenstva ZF Wilhelm Rehm, zodpovědný za řešení užitkových vozidel, průmyslové technologie a materiálový management.

Ve své světové premiéře se představuje CeTrax 2 – integrovaná modulární elektrická hnací soustava ZF pro těžká nákladní vozidla. Tento nový systém kombinuje příznivý poměr výkonu a hmotnosti a vysoce integrovaného kompaktního designu, který umožňuje vysoký, trvalý výkon 360 kW a zlepšenou účinnost díky řazení pod zatížením. Vyznačuje se také špičkovými technologiemi včetně vlásenkové konstrukce pohonů, inovativního chladicího systému a invertoru na bázi karbidu křemíku, které jsou přizpůsobovány na základě odborných znalostí společnosti ZF v oblasti osobních automobilů. Sériová výroba bude zahájena příští rok u světového výrobce vozidel.

Společnost ZF, která dokáže dokonale spojit chytré technologie a řídicí systémy pro nákladní vozidla i návěsy, má jedinečnou pozici pro holistický přístup k udržitelnosti. Společnost ZF, která vybavila inovativní nákladní vozidla a návěsy sadou svých nejnovějších bezpečnostních a úsporných technologií, také dokazuje, že její komplexní přístup k vozům představuje významný krok k průmyslovému cíli „nulových nehod“ a dalším úrovním efektivnosti.

ZF SCALAR – orchestrační platforma pro provozovatele vozových parků

Společnost ZF prokazuje úspěch svého vývoje softwaru a ve světové premiéře představuje SCALAR, novou platformu digitálních řešení pro vozové parky užitkových vozidel, která umožňuje efektivní službu TaaS (transport jako služba). Jedná se o plně automatizované řešení plánování, trasování a odbavování založené na umělé inteligenci. ZF SCALAR kombinuje a propojuje technologie na palubách užitkových vozidel a systémů třetích stran s umělou inteligencí. Platforma pomůže provozovatelům vozových parků zvýšit provozní efektivitu, udržitelnost, spolehlivost plánování a bezpečnost nákladu a cestujících. ZF předpokládá, že SCALAR se stane nepostradatelným partnerem pro odvětví nákladní i osobní dopravy.

Automatizace – Automatizovaná řešení End-to-End

ZF postoupilo od výroby komponentů k integrovaným automatizačním řešením a také odhalí, jak využívá svá Orchestration řešení a své řešení pro automatizované řízení podvozku ADOPT 2.0 (Autonomous Driving Open Platform Technology) v kombinaci s jejími odbornými znalostmi, aby poskytovalo kompletní end-to-end řešení automatizace. ADOPT 2.0 se zaměřuje na aplikace automatizace s nízkou rychlostí do 20 km/h. Kromě toho ZF také předvede ADOPT 3.0, který umožňuje dálniční aplikace mezi jednotlivými uzly při rychlostech až 80 km/h.

Silná pozice pro utváření budoucnosti mobility a dopravy

„Poslední každoroční celosvětová přehlídka technologií společnosti ZF opět prokazuje dobrou pozici společnosti ZF, aby dokázala do budoucna čelit výzvám a maximalizovat příležitosti. Posílením diverzifikace, vstupem na nové trhy, dosažením intenzivnějšího pronikání technologií a sledováním naší osvědčené strategie udržitelnosti dosáhla společnost ZF významného pokroku, který je v samém čele e-mobility, automatizace a propojených, softwarově definovaných vozidel,“ dodal generální ředitel ZF, Wolf-Henning Scheider.

MÉDIA

Tisková zpráva
Obrázek

KONTAKTNÍ OSOBA

Florian Laudan

Head of Communications, Commercial Vehicle Solutions

+49 151 200 002 76

florian.laudan@zf.com