Tiskové centrum
2021-11-30

ZF digitalizuje záchranné složky s produktem ZF Rescue Connect

  • První řešení konektivity nezávislé na výrobci pro široké využití u záchranných složek
  • Propojuje všechny osoby zapojené do operace spolu s důležitými daty ze záchranných vozidel a techniky
  • Řešení konektivity vyvinuté společností ZF jako součást jejího Data Venture Accelerator

Friedrichshafen (Německo). Po nehodě, během záchranné operace, mohou být vteřiny klíčové pro záchranu životů. Čím lépe a rychleji jsou krizové a záchranné složky informovány o obětech nehody a stavu všech zasahujících záchranářských vozidel a vybavení, tím efektivněji mohou pomoci.

Zobrazit více
ZF digitalizuje záchranné složky s produktem ZF Rescue Connect

Nové digitální řešení ZF Rescue Connect propojuje záchranné složky při jejich operacích a poskytuje jim všechny důležité informace o stavu nasazených vozidel a techniky v reálném čase. „Se ZF Rescue Connect nabízíme první komplexní, na výrobci nezávislé, řešení konektivity pro záchranné složky v Evropě,“ vysvětluje Florian Freund, odpovědný za vývoj produktu ZF Rescue Connect. „Dodání škálovatelného digitálního řešení založeného na našem celoevropském ‚Internet of Things‘ cloudu činí digitální službu ZF cennou a dostupnou pro široké použití,“ říká Dr. Gahl Berkooz, vedoucí ZF Digital Venture Accelerator and Data Monetization.

Digitální řešení je speciálně navrženo pro výrobce zásahových vozidel, záchranného vybavení a softwaru pro konkrétní mise. Řešení nezávislá na výrobci mohou být také přínosná pro organizace s bezpečnostními úkoly i pro státní a federální úřady. ZF Rescue Connect podporuje záchranné služby i osoby s rozhodovací pravomocí při zvládání každodenních úkolů a závažných incidentů, snižuje celkové náklady na vlastnictví a urychluje a zaměřuje záchranné operace.

Cloudové řešení nezávislé na výrobci

Řešení je založeno na evropské cloudové platformě, kterou technologická skupina ZF provozuje společně s dalšími známými průmyslovými partnery, jako jsou MP-BOS GmbH a Eurocommand GmbH, pro záchranářské organizace. Zde jsou všechna data o obětech nehod, nasazených záchranářských silách, záchranářských vozidlech a vyprošťovacích zařízeních, která se shromažďují v operačnímu středisku prostřednictvím ‚dashboardu‘. Malé elektronické vysílače a přijímače spojují lidi, vozidla a zařízení s cloudem prostřednictvím mobilní sítě.

Záchranáři zapojení do operace s sebou nosí svůj osobní ‚ZF CrewTAG‘, aby byli po celou dobu operace viditelní na digitální mapě. Oběti nehody obdrží „ZF LifeTAG“ od prvních přijíždějících záchranářů, dokud o ně nebude bezpečně postaráno. Zásahová vozidla a důležité zařízení jsou vybaveny odpovídajícími palubními jednotkami. ZF nabízí vysílače a přijímače buď jako originální zabudované vybavení pro vozidla a vyprošťovací zařízení nebo jako řešení dodatečné montáže nezávislé na výrobci. Prostřednictvím standardizovaných komunikačních rozhraní lze do cloudu integrovat i řešení od jiných dodavatelů. Centrální ‚dashboard‘ přehledně shrnuje informace o incidentu v reálném čase a usnadňuje informování o situaci a rozhodování podle aktuální situace.

Zavedené technologie pro nové trhy

Na základě dlouholetých zkušeností s digitálními telematickými řešeními pro autobusy a užitková vozidla, vyvinula společnost ZF řešení konektivity ZF Rescue Connect pro trh, na kterém dosud nebylo dostupné žádné komplexní, na výrobci nezávislé a cenově dostupné řešení konektivity. Řešení bylo vyvinuto v ZF Data Venture Accelerator, což je celosvětové centrum pro digitální podnikání v rámci oddělení Corporate Research and Development společnosti ZF. Bylo založeno za účelem podpory a urychlení vývoje produktů, jejichž nápady a koncepty úspěšně prokázaly svou přidanou hodnotu a technologickou proveditelnost – od počátečních realizací až po vyzrálé digitální produkty a služby.

Více informací o produktu ZF Rescue Connect je k dispozici na webových stránkách: www.zf.com/rescue-connect

MÉDIA

Tisková zpráva
Obrázek

KONTAKTNÍ OSOBA

Mirko Gutemann

Automotive Software and Safety Systems

+49 7541 77-960136

mirko.gutemann@zf.com