Tiskové centrum
2021-09-14

Podívejte se na nebe! Zeppelin ZF přilétá do České republiky

  • ZF Zeppelin letí nad Českou republikou a propaguje globální strategii ZF „Next Generation Mobility. NOW“
  • Novinka od ZF na IAA: Řešení připravená k produkci pro mobilitu příští generace: ZF Modular eDrive Kit a ZF ProAI

Zeppelin ZF přilétá do České republiky

Zobrazit více
Podívejte se na nebe! Zeppelin ZF přilétá do České republiky

Největší vzducholoď na světě – Zeppelin ZF bude létat na Prahou tento pátek a sobotu. Přiletí z Polska, kde 11. září zahájila let v Katowicích.

Přílet Zeppelinu do České republiky je velkolepá událost. Vzducholoď je delší než největší osobní Airbus a může na palubu vzít jen deset lidí. Vznáší se pomocí motorů a heliového balónu a může stát ve vzduchu na místě stejně jako helikoptéra. Tento víkend ji můžete spatřit nad českými městy (Praha, Plzeň, Klášterec nad Ohří, Stará Boleslav a Jablonec nad Nisou).

Organizátorem letů Zeppelinu je ZF – globální dodavatel řešení pro automobilový průmysl, která jsou vytvořena mimo jiné v České republice, ve výrobních závodech a inženýrských centrech.

Cesta přes Českou republiku Zeppelin ZF začne tento víkend na letišti Praha Letňany. V pátek (17. září) provede vzducholoď několik letů nad Prahou a také nad Plzní a Kláštercem nad Ohří. První let začíná v 9 hod.

V sobotu (18. září), také z letiště Praha Letňany, Zeppelin ZF poletí nad Jabloncem nad Nisou a Starou Boleslaví. Vzducholoď by měla být jasně viditelná téměř v každém bodě měst, která navštíví, a také na trase mezi nimi.

Lety Zeppelin ZF lze pozorovat na FlightRadar24, který ukazuje polohu vzducholodi na mapě v reálném čase. Stačí do aplikace zadat identifikační číslo „DLZNT“ přidělené vzducholodi ZF.

Další materiály jsou dostupné zde.

Informace o Zeppelinu naleznete na zf.com/cz/zeppelin a na Facebooku www.facebook.com/zfgroup.czech

#FlyWithZF #ZeppelinTour2021

ZF mělo premiéru na IAA Mobility

„Společnost ZF před lety soustavně soustředila své strategické zaměření na technologie pro mobilitu příští generace. To se nyní vyplácí: Na IAA neukazujeme pouze nápady do budoucna, ale rovnou řešení připravená na produkci, která si naši zákazníci mohou objednat a která budou brzy utvářet mobilitu na silnici,“ řekl Wolf-Henning Scheider.

Světová premiéra Modular eDrive Kitu ukazuje, jak silná je společnost ZF v oblasti e-mobility. Spojuje veškeré odborné znalosti ZF týmu e-mobility do systémových řešení, komponentů a softwarového řízení na flexibilní platformě.

Další představená inovace – vysoce výkonný ZF ProAI – je nejflexibilnějším a nejvýkonnějším superpočítačem pro automobilový průmysl. ZF ProAI je k dispozici ve škálovatelných výkonnostních úrovních od 20 do 1 000 TeraOPS. Ve srovnání s předchozí verzí ZF zvýšil výkon až o 66 procent a snížil spotřebu energie až o 70 procent.

Výsledkem je vynikající energetická účinnost 3 TeraOPS na watt. Současně byly všechny varianty ZF ProAI implementovány na jednotnou platformu o rozměrech pouhých 24 x 14 x 5 cm. To znamená, že zabírá méně podlahové plochy než iPad. ZF ProAI je vhodný pro každý typ vozidla a pro všechny úrovně automatizované nebo autonomní jízdy: od úrovně Level 2 do úrovně Level 5.

MÉDIA

Tisková zpráva
Obrázek

KONTAKTNÍ OSOBA

Marta Surowiec

Head of Communications - Eastern Europe

+48 723 990 597

marta.surowiec@zf.com