Tiskové centrum
2021-07-29

ZF oznamuje úspěšnou první polovinu roku 2021

  • Technologická společnost splňuje své cíle obratu a zisku i v obtížné době
  • Integrace společnosti Wabco finišuje
  • Vývoj v divizích komerčních vozidel je silnější než trh, společně získávají nové kontrakty
  • Strategie udržitelného rozvoje podporuje umístění zelených dluhopisů a opatření ke snížení emisí CO2

Friedrichshafen, Německo. Společnost ZF uzavřela první půlrok s pozitivními údaji o tržbách a zisku. V porovnání s prvním půlrokem v roce 2020, který byl značně ovlivněný pandemií Covid-19, společnost generovala v prvních 6 měsících toho roku prodej 19,3 miliardy Eur (v roce 2020: 13,5 miliardy Eur). Rok za rokem to odpovídá nárůstu obratu o 43 %. Upravený EBIT činil 1,0 miliardy Eur (v roce 2020: mínus 177 milionů Eur). Pozitivní rozvoj podnikání kontrastuje s celkově obtížným a vrtkavým prostředím mezinárodního trhu.

Zobrazit více
ZF oznamuje úspěšnou první polovinu roku 2021

„Využíváme spád událostí z druhé poloviny roku 2020 do letošního roku a těžíme z ekonomického zotavení v automobilovém průmyslu,“ řekl Wolf-Henning Scheider, Chief Executive Officer společnosti ZF, když ve čtvrtek prezentoval údaje z prvního půlroku. „Současně neustále rozvíjíme naši organizaci z hlediska agilní spolupráce a zajišťujeme řadu nových zakázek s inovativními technologiemi pro snížení emisí a zvýšení bezpečnosti vozidel.“

Kromě pokračující práce pod pandemickými podmínkami, byla první polovina roku charakterizována okamžitými vlivy jako nedostatek polovodičů a přerušení řetězce dodavatelů, ale také nárůstem cen za surové materiály a logistické služby. ZF měla proto částečně upravený řetězec dodavatelů a zkracovala ho zapojováním více lokálních dodavatelů.“ Kromě toho se zrychlily dlouhodobější trendy, což je evidentní v Evropě skrze nové vysoce ambiciózní limity emisí CO2,“ řekl Scheider. „Tím se zvyšuje poptávka po plně elektrických pohonech, bude tedy velmi náročné dosáhnout rovnováhy mezi ochranou klimatu, zaměstnaností a potřeby mobility lidí. Jasný plán pro vývoj infrastruktury – přeměna z výroby elektřiny a elektrických sítí na nabíjecí infrastrukturu – je základem pro určení cesty vpřed.“

V minulých měsících ZF dosáhla pokroku s “Tarifvertrag Transformation”, společný souhlas uzavřený před rokem s odbory a radou zaměstnanců. V tomto kontextu v německých lokacích probíhá diskuse o cílech rozvoje pro jejich budoucí orientaci. „Zde využíváme čas do konce roku 2022, který nám dává společný souhlas. Společně se zástupci zaměstnanců vytváříme vhodné plány pro tyto lokace. Dokázali jsme pro ně již vyvinout slibné řešení,“ zdůraznil Scheider.

Klíčové údaje byly zlepšeny, finanční strategie byla adaptována

V první polovině roku ZF těžila ze všeobecného ekonomického zotavení v automobilovém průmyslu. Od ledna do června společnost generovala obrat 19,3 miliardy Eur (v roce 2020: 13,5 miliardy Eur). Rok za rokem je tento nárůst 43 %. Upravený pro měnu a o M&A efekty (Mergers & Acquisitions; Fúze a akvizice), to odpovídá organickému nárůstu tržeb o 38 % (v roce 2020: mínus 27 %). Společnost vykazuje upravený EBIT 1,0 miliardy Eur. To odpovídá upravené EBIT marži 5,2 % (v roce 2020: mínus 1,3 %).

“V první polovině roku 2021 jsme dosáhli našich cílů a zároveň zvyšovali kvalitu výsledků,” řekl Dr. Konstantin Sauer, CFO společnosti ZF. „Abychom mohli pokračovat v tomto pozitivním vývoji, zůstává pro nás důležitým tématem omezení nákladů.“

I vzhledem k nedávnému vývoji a vyhlídkám na následující měsíce, které jsou charakterizovány nejistotami v důsledku se situací s dodavatelskými řetězci, se ZF bude držet své předpovědi výsledků za celý rok. ZF přepokládá pro tento rok generaci tržby mezi 37 a 39 miliardami Eur. Z dnešního pohledu lze přepokládat tržbu na horní hranici rozmezí. Společnost očekává upravenou EBIT marži v rozmezí od 4,5 do 5,5 %; upravený volný tok peněz je očekáván mezi 0,8 až 1,2 miliardami Eur. V druhé polovině roku ZF očekává trvalé zatížení kvůli zvýšení nákladů za surové materiály a logistické služby. Mohla by se objevit rizika spojená s pokračující omezenou dostupností polovodičů a dalším vývojem pandemie Covid-19.

Pro dosažení požadované rovnováhy mezi investicemi a snížením závazků společnosti, ZF adaptovala její finanční strategii. Jedním z elementů spuštěných již minulý rok je nový program EMNT (Euro Medium Term Note). „Program EMNT nám umožňuje rychleji reagovat a být více flexibilní na kapitálovém trhu,“ vysvětluje Sauer. „Aktivně řídíme profil splatnosti našich závazků.“ Mimo jiné ZF plně splatila úvěr 1,35 miliardy Eur, který si vzala během pandemie a stejně tak tranši vázané půjčky na 1 miliardu Eur, která byla využita na financování akvizice Wabco splatná příští rok.

Zelené dluhopisy pro čistou energii a udržitelná technologie pohonu

Udržitelná strategie ZF se také odráží v sektoru financí. Poprvé společnost vydala zelené dluhopisy v dubnu. Výtěžek 500 milionů Eur podpoří budoucí úsilí v oblasti větrné energie a elektrické mobility. Šestileté dluhopisy s výnosem 2 %, které jsou zaměřené na institucionální investory, se setkaly s velkým zájmem a byly 6krát přepsány.

Abychom dodrželi ustanovení indického antimonopolního zákona, ZF prodala její 49% podíl na společném podniku Brake India v červnu v průběhu akvizice Wabco. Po dražbě akcií v dceřiné společnosti Wabco India byl nárůst podílu ze 75 na 93 % v roce 2020 jako část povinné nabídky převzetí byl v první polovině roku 2021 podíl snížen na 77 % (následující 2 % budou prodány v druhé polovině roku, tudíž 75% kvóta akciového podílu je konečně obnovena). V červnu ZF podepsala smlouvu s Airbus Helicopters o získání ZF Luftfahrttechnik GmbH ve městě Kassel-Calden v Německu. Plánovaný prodej tohoto úspěšného leteckého podniku otevřel dobré vyhlídky budoucího rozvoje obchodní jednotky.

Kombinovaná divize komerčních vozidel je na horizontu

Dvě ZF divize komerčních vozidel sledují datum 1. ledna 2021. Od příštího roku budou formálně fungovat jako jedna jednotka, kombinovaná divize Commercial Vehicle Solutions. Dnes bude ZF prezentovat nový manažerský tým nové divize, který bude společně prosazovat obchodní a strategické plánování pro následující roky. Tyto dvě divize již úspěšně na trhu působí, tudíž očekáváme v roce 2021 značné navýšení prodeje. „Brzy po akvizici spolešnosti Wabco nás zákazníci poznali jako systémového dodavatele technologií pro komerční vozidla, který nabízí produktovou řadu s komplexním řešením a výhodami,“ řekl CEO Scheider. „S technologiemi kombinované v systémech jsme byly schopni zajistit významný objem zakázek, které sahají daleko do budoucna a zahrnují jak autonomní řízení, tak správu vozového parku a elektromobilitu.“

Vyhlídky do druhé poloviny roku: IAA Mobility a uvedení nových technologií na trh

Pod sloganem “Next Generation Mobility. Now!” ZF předvede svá řešení a nápady mobility zítřka na IAA Mobility 2021 v Mnichově. Od 7. září do 12. září bude společnost prezentovat ve veletržních halách Bavorského hlavního města (stánek A1.B80). Nový koncept jde daleko za hranice automobilu, pokrývá všechny segmenty individuální a veřejné mobility; nabízí perfektní platformu pro představení širokého technologického portfolia ZF. V samém srdci prezentace jsou „softwarově definované vozidlo“ a systémové technologie pro elektrická vozidla s dlouhým dojezdem, ty, které byly použity ve formuli série E racing. Nicméně komponenty a systémy představené společností ZF nejsou sny o budoucnosti. Podle hesla prezentace, mohou být všechny objednány nebo se chystají uvést na trh.

MÉDIA

Tisková zpráva
Obrázek

KONTAKTNÍ OSOBA

Andreas Veil

Head of External Communications

+49 7541 77-7925

andreas.veil@zf.com

Dr. Jochen Mayer

Corporate News Relations, Finance and Labor Relations

+49 7541 77-7028

jochen.mayer@zf.com