Tiskové centrum
2021-01-11

Data Venture Accelerator od společnosti ZF zrychluje Data Business

  • Data Venture Accelerator společnosti ZF transformuje ověřené možnosti zpracování dat do rozsáhlé nabídky produktů a služeb
  • Zákazníci a koncoví uživatelé budou těžit z nabídek založených na datech, které odpovídají jejich potřebě v mobilitě

Las Vegas (Nevada) / Friedrichshafen (Německo). Big data se rychle stávají novou měnou v globálním podnikání. Využití síly dat do skutečných produktů a služeb, které přinášejí hodnotu jak prodejcům na trhu, tak koncovým spotřebitelům, spolu s dalšími subjekty jako jsou vlády, pedagogové a poskytovatelé služeb, má obrovský potenciál a je velkým příslibem pro budoucí mobilitu být efektivnější, bezpečnější a pohodlnější pro všechny.

Zobrazit více
Data Venture Accelerator od společnosti ZF zrychluje Data Business

ZF prokázala obchodní modely založené na datech v oblastech telematiky nákladních vozidel a větrné energie. Společnost ZF s daty, která již mobilitu budoucnosti pohánějí je připravena čelit výzvám dalšího vývoje a rozvinutí byznysu založeného na datech svým novým Data Venture Accelerator. Data Venture Accelerator je globální centrum v rámci organizace ZF Innovation & Technology. Bylo založené za účelem rozšíření produktů, které úspěšně prokázaly hodnotu a technologickou realizovatelnost – od ověřených inovativních konceptů až po vyspělé data produkty. Přeměnit takové slibné podnikání ve vyspělý Data Business je cílem projektu Data Venture Accelerator.

„Společnost ZF zaznamenala velký úspěch při inovaci cenných digitálních a datových iniciativ a nyní chceme tyto přístupy rozšířit do rozsáhlých obchodních nabídek,“ řekl Dr. Drik Walliser, Senior Vice President Corporate R&D, Innovation and Technology. „S Data Venture Accelerator jsme vyvinuli funkční model, který umožní, aby se tyto iniciativy rychleji a efektivněji promítly do nabídky produktů, které splní potřeby našich zákazníků a společnosti.

Data Venture Accelerator má tři hlavní prvky:

Venture „Speedboats“ – Nezávislé, autonomní, multidisciplinární týmy založené za účelem urychlení rozvoje podnikání s inkubovanými daty na trh. Jsou provozovány jako start-up společnosti a jsou řízeny správou podobnou rizikovému kapitálu.

Data Business Centers of Excellence (CoE) – Odborné zdroje pro zajištění důsledného uplatňování procesů, metod a nástrojů na každý z Venture „Speedboats“.

Joint Market Team – Tým odborníků na produktový trh ZF spolu s experty specializovanými na trh data business, kteří budou spolupracovat na řešení potřeb stávajících i nových zákazníků.

Dr. Dirk Walliser považuje Data Venture Accelerator za klíčový příspěvek do budoucnosti ZF: „Společnost ZF je schopna generovat přidanou hodnotu a výnosy pro své zákazníky pomocí digitálních end-to-end data řešení a uvidí čím dál tím více nabídek datových produktů a služeb od ZF z Data Venture Accelerator. Během toho, kdy budeme rozvíjet větší dovendosti v Data Business, bude mít ZF odborné znalosti, které budou efektivněji řešit potřeby zákazníků a průmyslu.“

Inteligentní používání stávajících dat

Jelikož stále více a více komponentů ve vozidlech je vybaveno senzory a stávájí se „chytrými“ komponentami, stávájí se samotná vozidla obrovským zdrojem dat – protože senzory schromažďují data záměrně. Tato data mohou pomoci učinit mobilitu bezpečnější, efektivnější a pohodlnější. A z toho také vyplývají nové obchodní modely: Zajistit ekonomickou životaschopnost dat pro zákazníky je jedním z cílů ZF. Hodnota již není vytvářena pouze vývojem, prodejem a výrobou produktu, ale lze ji monetizovat v průběhu celého životního cyklu odděleně od hardwaru. Monetizací dat mohou zákazníci zvýšit své výdělky a posílit svou pozici na stále konkurenceschopnějším trhu.

ZF jako dodavatel systémů se softwarovou a datovou kompetencí již pro tento účel vytvořila inovativní ekosystém – a Data Venture Accelerator pomůže data business značně urychlit.

MÉDIA

Tisková zpráva
Obrázek

KONTAKTNÍ OSOBA

Mirko Gutemann

Automotive Software and Safety Systems

+49 7541 77-960136

mirko.gutemann@zf.com

岡部志帆(Shiho Okabe)

Corporate Communication

JapanPresse.TKY@zf.com