Tiskové centrum
2020-11-05

ZF získává ocenění Zaměstnavatel regionu v Plzeňském a Libereckém kraji

  • Společnost ZF obdržela ocenění Zaměstnavatel regionu v Plzeňském i Libereckém kraji
  • ZF Automotive Czech v Jablonci nad Nisou a ZF Engineering Plzeň získávají ve svém regionu 2. místo v kategorii do 5000 zaměstnanců

Česká republika. Ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku 2020 je součástí Výročních cen Klubu zaměstnavatelů a soutež je vyhlašována již od roku 2003. Dvě naše pobočky v České republice se v letošním roce opět úspěšně umístily na předních pozicích. Obě pobočky, ZF Engineering Plzeň a ZF Automotive Czech v Jablonci nad Nisou, získávají 2. místo v kategorii do 5000 zaměstnanců, a to v Plzeňském a Libereckém regionu.

Zobrazit více
ZF získává ocenění Zaměstnavatel regionu v Plzeňském a Libereckém kraji

Hlavní kategorie ocenění Sodexo Zaměstnavatel regionu se hodnotí pomocí mezinárodní metodiky PricewaterhouseCoopers Saratoga, která porovnává nejen úroveň odměňování a vzdělávání zaměstnanců, ale také třeba možnosti dalšího kariérního růstu, které zaměstnavatel poskytuje. Důležitou součástí jsou ovšem také ekonomické ukazatele, takže se dá říct, že jde o velmi komplexní pohled na firmu.

ZF Group v České republice

Obě oceněné pobočky jsou součástí mezinárodní skupiny ZF Group, která je globálním lídrem v oblasti technologií a inovací systémů pro mobilitu osobních automobilů, užitkových vozidel, průmyslovou technologii a další generaci mobility. ZF umožňuje vozidlům vidět, myslet a jednat. Kromě výroby a vývoje převodovek a pohonných systémů nabízí společnost inovativní technologie v oblasti řízení pohybu vozidel, integrované bezpečnosti, autonomního řízení a e-mobility.

ZF je v České republice zastoupena v sedmi městech, a to ve Frýdlantu, Jablonci nad Nisou, Klášterci nad Ohří, Plzni, Stankově, Staré Boleslavi a Žatci. Společnost zaměstnává v zemi přibližně 3 200 lidí.

ZF Automotive Czech v Jablonci nad Nisou

V Jablonci se ZF zabývá vývojem a konstrukcí brzd, které dodává automobilkám celého světa. Vyrábějí se zde mechanické ruční brzdy, elektrické parkovací brzdy, přední diskové brzdy, elektrické a mechanické aktuátory a písty. Kromě výroby zde probíhá i vývoj a konstrukce součástí brzdového systému a testování prototypů na testovacích stavech anebo přímo v autech na testovacích okruzích.

Většina výroby probíhá přímo v závodě v Jablonci nad Nisou, ale od roku 2018 je také část obrábění v nové pobočce v Rychnově u Jablonce nad Nisou, kde byla navíc zavedena i nová unikátní technologie – barvení brzd. Součástí ZF Automotive Czech je i závod Frýdlant, ve kterém se vyrábí brzdové kotouče a repasují brzdové třmeny.

Jablonecký závod se v soutěži Zaměstnavatel regionu pravidelně umísťuje na předních příčkách a v letošním ročníku získává 2. místo v kategorii do 5000 zaměstnanců. „Ocenění si o to víc vážíme, protože letošní rok je opravdu náročný a dlouho jsme zvažovali naši účast v soutěži,“ uvedla Šárka Valentová, HR manažerka pro ZF v Jablonci nad Nisou. „Vzhledem k tomu, že se účastníme nepřetržitě několik let, tak jsme se rozhodli nevzdat to a znovu do toho jít, což se nám vyplatilo,“ dodává.

ZF Engineering Plzeň

V minulém roce obsadila společnost ZF Engineering Plzeň s.r.o. první místo v soutěži Zaměstnavatel regionu v kategorii firem do 500 zaměstnanců. Díky svému dynamickému růstu však v roce 2020 bojovala o titul v kategorii od 500 do 5000 zaměstnanců. „Pro naši firmu je umístění obrovský úspěch, neboť jsme letos poprvé soutěžili ve vyšší a náročnější kategorii,“ komentuje výsledky soutěže HR manažerka Veronika Sosnová.

ZF Engineering působí v Plzni již 13. rokem a její zaměstnanci se podílí na vývoji systémů pro automobilový průmysl. Z původních 50 vývojářů se pobočka rozrostla na jedno z největších engineeringových center v regionu. Plzeňské vývojové centrum je jedním z devatenácti center zaměřených na výzkum a vývoj, která má ZF po celém světě. V Plzni a na detašovaném pracovišti ve Zlíně zaměstnává více než 600 specialistů. Společnost se navíc rozšiřuje nejen počtem zaměstnanců, ale přibývají také nové projekty a zajímavé obory.

MÉDIA

Tisková zpráva
Obrázek

KONTAKTNÍ OSOBA

Marta Surowiec

Head of Communications - Eastern Europe

+48 723 990 597

marta.surowiec@zf.com