Tiskové centrum
2020-09-22

ZF získává ocenění Nissan Global Supplier Innovation Award za technologii kamer podporující autonomní funkce

  • Společnost ZF získala nejvyšší ocenění za vývoj pokročilých kamerových technologií
  • Nejmodernější kamera ZF Tri-Cam podporuje technologii Nissan ProPILOT 2.0
  • Toto je již třetí ocenění ZF od společnosti Nissan za technologii kamer

Zobrazit více
ZF získává ocenění Nissan Global Supplier Innovation Award za technologii kamer podporující autonomní funkce

Společnost ZF obdržela ocenění 2020 Nissan Global Supplier Award za inovaci ve vývoji technologie kamery Tri-cam – první inteligentní kamery se třemi objektivy vyvinuté pro automobilový trh. Tri-cam podporuje technologii autonomního řízení Nissan ProPILOT 2.0 na vozech Nissan Skyline.

„Děkujeme společnosti Nissan za toto prestižní ocenění a příležitost přispět k inovativním systémům, jako je ProPILOT 2.0,“ řekl Wolf-Henning Scheider, generální ředitel společnosti ZF Friedrichshafen AG. „ZF se těší, že bude i nadále pomáhat vyvíjet a podporovat pokročilé bezpečnostní a autonomní technologie řízení pro globální výrobce automobilů.“

Toto je pro ZF třetí ocenění Innovation Award za uznání ve vývoji kamerových technologií u společnosti Nissan od roku 2014.

Inovativní kamera Tri-Cam je součástí rodiny kamer ZF S-Cam4. Přidává teleobjektiv s 28stupňovým zorným polem pro lepší snímání na dlouhé vzdálenosti a objektiv s rybím okem se 150stupňovým zorným polem pro vylepšené snímání na krátkou vzdálenost. To zdokonaluje detekci objektů na delší vzdálenosti a schopnosti snímání na vzdálenosti krátké pro celkový výkon ve vysoce kvalitních ADAS systémech, zejména pro poloautomatické jízdní funkce, jako jsou Highway Driving Assist a Traffic Jam Assist.

Díky kompaktnímu a flexibilnímu mechanickému designu je ZF Tri-Cam nejmenší inteligentní kamera s více objektivy, která je v současné době na trhu. Ukazuje odbornost společnosti ZF v oblasti vysoce přesné integrace mechatroniky a vidění. Vyžaduje vysoce složitou koordinaci pohledů z objektivu kamery pomocí vnitřní a vnější kalibrace, aby bylo dosaženo přesného měření rozsahu a vzdálenosti.

ProPILOT 2.0 je revoluční technologie pro autonomní řízení navržená pro použití na dálnici ve víceproudém provozu. Společnost Nissan byla první japonskou automobilkou, která zavedla kombinaci řízení, akcelerace a brzdění, které lze za vhodných podmínek provozovat v plně automatickém režimu. To usnadňuje práci řidiče v silném dálničním provozu, při dlouhých jízdách a v městských dopravních situacích. Konfigurace tří čoček nabízející širší a delší zorné pole umožňuje sofistikovanější a přesnější funkce.

Toto ocenění také vyzdvihuje úspěch přístupu ZF – See, Think and Act, který podporuje využití pokročilých bezpečnostních a autonomních funkcí v dalším vývoji ZF u celé řady senzorů (kamera, radar a lidar), elektronických řídicích jednotek (Pro AI a Safety Domain ECU) a inteligentních mechanických systémů (systémy řízení, brzdění a aktivní odpružení), které mohou vozidla precizně ovládat v pilotním nebo v autonomním režimu.

ZF je světovým lídrem v oblasti designu, vývoje a dodávek progresivní kamerové technologie a dodává je pro více než tucet předních výrobců automobilů.

MÉDIA

Tisková zpráva
Obrázek

KONTAKTNÍ OSOBA

Marta Surowiec

Head of Communications - Eastern Europe

+48 723 990 597

marta.surowiec@zf.com