Tiskové centrum
2020-07-29

Nová divize a změna ve správní radě ZF: Posílená E-mobilita jako jedna z hlavních činností ZF

  • Dozorčí rada schvaluje založení nové divize pro elektrifikované pohony u osobních automobilů
  • Michael Hankel po 17 letech v ZF odchází na konci roku 2020 do důchodu
  • Stephan von Schuckmann od 1. ledna 2021 jmenován do správní rady

Zobrazit více
Nová divize a změna ve správní radě ZF: Posílená E-mobilita jako jedna z hlavních činností ZF

Friedrichshafen, Německo. Dozorčí rada ZF dnes na svém pravidelném zasedání jmenovala Stephana von Schuckmanna (46) za nového člena správní rady společnosti. Von Schuckmann, který v současné době vede divizi Car Powertrain Technology, od 1. ledna 2021 nahradí Michaela Hankela (63). Hankel po 17 úspěšných letech ve společnosti ZF odchází do důchodu. Dozorčí rada se také rozhodla zřídit novou divizi z předchozí divize Car Powertrain Technology a divize E-mobility s cílem nabídnout zákazníkům elektrifikovaná řešení pohonů pod jednou střechou. V budoucnu ZF již nebude vyvíjet komponenty pro pohony spalovacích motorů, ale místo toho se zaměří na plug-in hybridní vozidla a čistě elektrická vozidla s dalekým dojezdem.

Od podzimu roku 2018 má Stephan von Schuckmann na starosti divizi Car Powertrain Technology se sídlem v Saarbrückenu v Německu. Absolvent obchodní administrativy nastoupil do skupiny ZF v roce 2003 a zastával různé manažerské pozice včetně obchodního ředitele ZF Lenksysteme Hungária Kft. v maďarském Egeru, vedoucího Global Aftermarket a Small-Series Business Unit v ZF Lenksysteme GmbH ve Schwäbisch Gmünd v Německu. V roce 2015 se von Schuckmann přesunul do divize Car Powertrain Technology jako senior viceprezident pro finance, controlling, IT a process management, než převzal funkci vedoucího divize.

Jmenování von Schuckmanna do správní rady ZF od 1. ledna 2021 se časově shoduje s významnou změnou struktury skupiny. V tomto čase bude také ze dvou současných divizí, divize Car Powertrain Technology a divize E-Mobility, vytvořena nová divize. Tímto krokem společnost ZF zkombinuje své schopnosti, aby lépe reagovala na stále vzrůstající elektrifikaci osobních automobilů, upevnila vztahy se zákazníky a dále urychlila transformaci na plug-in hybridní a elektrické pohony. V budoucnu ZF již nebude vyvíjet komponenty pro pohony čistě spalovacích motorů.

“Se Stephanem von Schuckmannem jako vedoucím nové divize a členem správní rady jsme z našich vlastních řad získali lídra, který zná odvětví pohonů aut velmi dobře. Posílí pozici ZF v oblasti e-mobility,” řekl Dr.-Ing. Franz-Josef Paefgen, předseda dozorčí rady ZF.

Poděkování Michaelovi Hankelovi

Dr. Paefgen poděkoval Michaelovi Hankelovi, který 31. prosince 2020 opustí správní radu ZF, za jeho mnohaletou angažovanost. „Michael Hankel úspěšně přispěl k reorganizaci celé skupiny. Významně přispěl k digitalizaci výroby ZF zavedením inteligentních průmyslových aplikací. Celosvětové zavedení produkčních systémů ZF je jeho zásluha. Významně přispěl k tomu, že společnost má dnes globálně efektivní výrobní síť. Jménem společnosti mu přejeme vše nejlepší do budoucna.“

Michael Hankel nastoupil do správní rady bývalé ZF Sachs AG ve Schweinfurtu v roce 2003, kde byl zodpovědný za divizi Chassis. V roce 2007 se stal předsedou správní rady společnosti ZF Lenksysteme GmbH ve Schwäbisch Gmünd v Německu. Od roku 2013 je Michael Hankel členem správní rady ZF, kde zodpovídá za divizi Car Power-train Technology a divizi E-Mobility, Corporate Production a Key account management osobních automobilů v Evropě a Severní Americe.

MÉDIA

Tisková zpráva
Obrázek

KONTAKTNÍ OSOBA

Christoph Horn

Senior Vice President Global Corporate and Marketing Communications

+49 7541 77-2705

christoph.horn@zf.com

Dr. Jochen Mayer

Corporate News Relations, Finance and Labor Relations

+49 7541 77-7028

jochen.mayer@zf.com