Tiskové centrum
2020-01-06

V odvětví nejdostupnější systém autonomního řízení ZF coASSIST úrovně 2+

  • Systém coASSIST od společnosti ZF přináší vyšší bezpečnost a poloautonomní funkce za cenu výrazně pod 1 000 amerických dolarů
  • Uzavřena první smlouva o výrobě s asijskou automobilkou
  • ZF nabízí škálovatelná řešení úrovně 2+, která jsou plně přizpůsobena poptávce

Las Vegas – 6. ledna 2020 – Autonomní řízení osobních vozidel zůstává důležitým milníkem v dalším úsilí o nulovou nehodovost. ZF se zaměřuje na poloautonomní systémy úrovně 2+, které nabízejí vyspělé bezpečnostní funkce a vyšší uživatelský komfort. Ve spolupráci s partnery vyvinula společnost zatím nejdostupnější systém v odvětví. coASSIST je prvním úspěchem při nasazování sady modulárního hardwaru a softwaru úrovně 2+ a prokazuje schopnosti společnosti ZF jako dodavatele kompletních systémů. V roce 2020 začne ZF tímto novým systémem vybavovat sériová vozidla přední asijské automobilky.

Zobrazit více
V odvětví nejdostupnější systém autonomního řízení ZF coASSIST úrovně 2+

Společnost ZF považuje takzvané systémy poloautonomního řízení úrovně 2+ za pragmatické a realistické řešení, který zvyšuje bezpečnost a komfort osobních vozidel. Kombinace vyspělých čidel, kamer, radarů a volitelně i lidaru s centrální řídicí jednotkou umožňuje využití funkcí jako adaptivní tempomat a rozpoznávání dopravních značek nebo asistentů pro změnu jízdního pruhu, udržování jízdního pruhu a jízdu v koloně.

Systém ZF coASSIST nabízí řidičům vysokou míru pohodlí a bezpečnosti za cenu výrazně pod 1 000 USD. Zároveň splňuje požadavky zkušebních protokolů NCAP 2024 a nabízí oblíbené funkce úrovně 2+. Do konce roku 2020 zařadí celý systém ZF včetně první verze radaru Gen 21 středního dosahu do výroby významná asijská automobilka.

„Ve společnosti ZF věříme, že systémy úrovně 2+, které splňují požadavky pokročilých zkušebních protokolů v oblasti bezpečnosti a pomáhají zmírňovat stres při řízení, budou v blízké budoucnosti u osobních vozidel rozhodujícím faktorem a stanou se platformou umožňující rozpoznávání, testování a ověřování neobvyklých dopravních situací v globálním měřítku,“ řekl Christophe Marnat, výkonný viceprezident divize elektroniky a vyspělých asistenčních systémů pro řízení ve společnosti ZF.

Důležité je také zajistit cenovou dostupnost těchto systémů, která umožní lepší pokrytí trhu a zákazníkům přinese všechny výhody systému v kratším čase. Zároveň jim usnadní přivykání poloautonomním funkcím, protože jako řidiči budou neustále v obraze.

Společnost ZF je systémový integrátor a nabízí kompletní sortiment systémů úrovně 2+ včetně následujících:

  • ZF coASSIST – úsporné řešení úrovně 2+, které pomáhá splnit požadavky Euro NCAP a přináší nejoblíbenější funkce ADAS úrovně 2+ pomocí technologie EyeQ od Mobileye, Intel Company.
  • ZF coDRIVE – rozšíření funkce asistenta pro jízdu v koloně a po dálnici. 360° snímání prostorovou kamerou a schopnost zpracování údajů pomocí Mobileye s technologií EyeQ umožňuje autonomní změny jízdních pruhů a předjíždění.
  • ZF coPILOT – je navržen pro využití vyspělého výpočetního výkonu a škálovatelnost zpracování údajů z úrovně 2+ na úroveň 4. Využívá ovladač ProAI, který společnost ZF vyvinula ve spolupráci s NVIDIA, a nabízí funkce, jako jsou jízda bez nutnosti ovládání rukama a nohama, autonomní změny jízdních pruhů a předjíždění, autonomní parkování v garážích a učení tras.

„Tato nabídka je nejkomplexnější v celém odvětví a zákazníci si z ní můžou vybrat funkce, které jim zajistí požadovanou míru asistence pro jízdu po dálnici nebo v městských a dálničních kolonách, řidičem vyvolanou změnu jízdního pruhu a autonomní parkování. Příští rok bude na trh uveden systém coASSIST a kompletní nabídka systémů od společnosti ZF bude dostupná v horizontu jednoho roku až tří let,“ řekl Marnat.

MÉDIA

Tisková zpráva
Obrázek

KONTAKTNÍ OSOBA

Marta Surowiec

Head of Communications - Eastern Europe

+48 723 990 597

marta.surowiec@zf.com

Šárka Bouřová

Regional Communications Management

+420 777 140 047

sarka.bourova@zf.com