Tiskové centrum
2019-10-01

Dozorčí rada jmenovala Dr. Martin Fischer do správní rady ZF

  • Dr. Martin Fischer je novým členem správní rady ZF
  • 49letý doktor elektrotechniky má mnohaleté zkušenosti v oboru a na americkém trhu
  • Bude odpovědný za oddělení elektroniky a ADAS, aktivní a pasivní bezpečnostní systémy, regiony Severní a Jižní Ameriky a oblast firemní kvality

Friedrichshafen. Dozorčí rada ZF Friedrichshafen AG jmenovala Martina Fischera členem představenstva. 49letý Fischer, který je držitelem doktorského titulu v elektrotechnice, se připojí ke správní radě 1. listopadu 2019, aby nahradil Dr. Franze Kleinera, který plánuje odejít do důchodu začátkem roku 2020.

Zobrazit více
Dozorčí rada jmenovala Dr. Martin Fischer do správní rady ZF

„Dr. Martin Fischer pracoval na vedoucích pozicích pro přední dodavatele automobilového průmyslu zhruba dvě desetiletí a mnoho let strávil ve Spojených státech. Během této doby získal rozsáhlé zkušenosti v oblasti elektroniky,“ vysvětluje Dr. Franz-Josef Paefgen, předseda dozorčí rady ZF. "Působil v oblasti pohonové elektroniky, asistenčních řídících systémů a podílel se na formování transformace z konvenčních na elektrické pohony. Je proto dobře připraven na výzvy, kterým dnes automobilový průmysl čelí."

Dr. Martin Fischer získal inženýrský diplom na Technické univerzitě v Darmstadtu a v roce 1999 na téže univerzitě obhájil doktorát z elektrotechniky. Po absolvování stáže v Siemens Automotive začal pracovat v oblasti elektroniky podvozků a bezdrátových produktů ve společnosti Siemens VDO Automotive a poté začal v roce 2006 pracovat pro společnost Hella, dodavatele automobilového průmyslu. V této společnosti Fischer zastával řadu manažerských funkcí v oblasti elektroniky - nejprve v Německu a poté v roce 2007 v USA.

V roce 2014 se Fischer připojil ke kótovanému americkému dodavateli automobilů BorgWarner, kde působil jako viceprezident a generální ředitel oddělení turbodmychadel v Evropě a Jižní Americe. V roce 2018 se stal prezidentem a generálním ředitelem obchodní jednotky Global Transmissions Systems se sídlem v Detroitu v USA.

Dr. Martin Fischer nahradí Dr. Franze Kleinera ve správní radě ZF od 1. ledna 2020 a převezme jeho zodpovědnosti v oblasti elektroniky a systémů ADAS, jakož i aktivních a pasivních bezpečnostních systémů, regionů Severní a Jižní Ameriky a firemní kvality. Jeho kancelář bude v Livonii v Detroitu (USA). „Jako člen představenstva, mimo jiné zodpovědný za americký trh, Dr. Franz Kleiner učinil klíčová rozhodnutí týkající se rychlé integrace společnosti TRW, kterou ZF získala v roce 2015. Významně tak přispěl k celosvětovému úspěchu ZF,“ uvedl předseda ZF Dr. Franz Josef Paefgen. "Jménem celé dozorčí rady bych mu chtěl vřele poděkovat a popřát mu vše nejlepší v nové fázi života," dodal Paefgen.

MÉDIA

Tisková zpráva
Obrázek

KONTAKTNÍ OSOBA

Christoph Horn

Senior Vice President Global Corporate and Marketing Communications

+49 7541 77-2705

christoph.horn@zf.com

Marta Surowiec

Head of Communications - Eastern Europe

+48 723 990 597

marta.surowiec@zf.com