Tiskové centrum
2019-10-01

ZF vydala dluhopisy ve výši 2,1 miliardy EUR

  • Aktuální emise nahrazuje část překlenovacího financování pro uskutečnění akvizice s firmou WABCO
  • Emise s vysokou poptávkou mezi německými finančními institucemi a významnými mezinárodními
  • Druhá největší emise dluhopisových půjček v historii ZF

Friedrichshafen. ZF Friedrichshafen AG (ZF) poskytla dluhopisový úvěr ve výši 2,1 miliardy EUR. Takto získané prostředky nahradí část překlenovacího financování v souvislosti s plánovaným převzetím výrobce brzd pro užitková vozidla WABCO společností ZF. Celková výše dluhopisového úvěru je rozložena na několik tranší se splatností 3 až 10 let.

Zobrazit více
ZF vydala dluhopisy ve výši 2,1 miliardy EUR

Počáteční cílová částka ZF na nabídku vázaného úvěru byla 500 milionů EUR. ZF se díky značnému přepisování - a to i v náročném tržním prostředí - rozhodla podstatně zvýšit částku a vydala tak druhou největší dluhopisovou půjčku v historii společnosti za atraktivní tržní sazby.

Podle informací poskytnutých úvěrovými institucemi zapojenými do transakce se nabídka ZF setkala s rekordně vysokou poptávkou. Největší skupinou zainteresovaných investorů byly kromě řady německých bank a finančních institucí mezinárodní banky. "Obrovský zájem tuzemských a zahraničních investorů je známkou velké důvěry v naši solidní finanční strukturu, stejně jako přijatou strategii převzetí WABCO a směr budoucího rozvoje naší společnosti" - řekl finanční ředitel ZF Dr. Konstantin Sauer.

Transakce proběhla pod záštitou Commerzbank, Landesbank Baden-Württemberg, Landesbank Hessen-Thüringen a UniCredit. V dalším kroku ZF plánuje vydat eurobondy, které doplní zbývající částku překlenovacího financování v souvislosti s akvizicí WABCO.

MÉDIA

Tisková zpráva

KONTAKTNÍ OSOBA

Thomas Wenzel

Director Global Corporate Communications

+49 7541 77-2543

thomas.wenzel@zf.com

Marta Surowiec

Head of Communications - Eastern Europe

+48 723 990 597

marta.surowiec@zf.com